Enheter : Hva er klokka ?
Marihøne 3

Enheter
Hva er klokka ?


Ordbok

I følge din datamaskin er klokka nå:

Det er ikke sikkert det er riktig. Det kan være mange kilder til feil og unøyaktigheter. Du kan ha stilt klokka feil, maskinen din kan være satt opp for en annen tidssone, eller klokka i maskinen din er ikke helt nøyaktig.

Som regel er det ikke så viktig at klokka vår, enten det er på datamaskinen, armbåndsuret eller veggklokka, går helt nøyaktig. De fleste av oss er fornøyde dersom klokka viser riktig på minuttet. Det er godt nok til at vi kan gjøre avtaler med andre som har tilsvarende riktig klokke, slik at vi kommer i rett tid. De fleste av oss bruker kanskje klokka på TV når vi skal stille "riktig" tid, men har du lurt på hvem som stiller TV-klokka ?

Klokka på NRK blir stilt ved hjelp av radiobølger fra en atomklokke i Tyskland. Alle som har behov for en nøyaktig klokke kan kjøpe seg en klokke som stilles automatisk på samme måte.

På Internettet er det mange kilder til informasjon om riktig tid. Et sted du kan finne en oversikt over hvor mye klokka er på forskjellige steder i verden er http://www.worldtimeserver.com/

navigate
Copyright
© Læringssenteret
Oslo 2001
Vindusrekka : Enheter : Hva er klokka ?